Nedostatky na kráse, kterých si muži všímají

Že se my ženy chceme líbit a zaujmout, o tom není pochyb. A že tomu některé z nás věnují opravdu velkou soustu času! Mnohdy se ale zabýváme zbytečně d...

číst více zde...

Dopřejte si šťastnější život. Jak na to?

Když se řekne slovo štěstí, napadne mě začátek básně Adolfa Heyduka, která zazněla ve filmu Škola základ života. ,,Štěstí! Co je štěstí? Muška jenom z...

číst více zde...

Příprava kávy v moka konvičce

Moka konvičky jsou oblíbené zejména v souvislosti domácí přípravy kávy. Poprvé byly světu představeny v roce 1933, a to p. Alfonso Bialetti, po němž s...

číst více zde...
Vyhledávání

Domácí snídaňové kaše

Ovesná kaše

Potřebujeme (pro 4 osoby):
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 5 hrnků mléka
  • špetku soli
  • med
Postup:

Mléko na sporáku zahřejeme, jakmile je horké, přidáme špetku soli a vsypeme ovesné vločky. Vaříme asi jednu minutu a podé odstavíme. Vločky necháme zakryté pokličkou několik minut, poté osladíme medem. Do hotové kaše lze přidat kousek másla, ovoce, semínka a jiné dobroty. 

Jáhlová kaše

Potřebujeme:
  • 300 g jáhel
  • 700 ml mléka
  • špetku soli
  • med nebo moučkový cukr
  • smetanu

Postup:

Jáhly propláchneme pod proudem studené vody a zalejeme horkou vodou (tím se odstraní nečistoty a případná nahořklost). Jáhly scedíme, zalejeme mlékem, přidáme špetku soli a vaříme na mírném plameni pod pokličkou. Asi za půl hodiny budou jáhly měkké a mléko téměř vyvařené. Kaši už stačí jen osladit cukrem, medem apod., případně přidat sušené ovoce či čokoládu. Vmíchat můžete i trochu smetany. 

jáhlová kaše

Rýžová kaše

Potřebujeme:
  • hrnek rýže
  • dvě špetky soli
  • 1 litr mléka
  • med nebo moučkový cukr
  • 5 lžic másla
Postup:

Rýži propláchneme, zajileme mlékem, přidáme sůl a máslo. Za průběžného míchání přivedeme k varu. Jamile bude rýže měkká, přidáme cukr nebo med, případně ještě trochu másla. Dále duchutíme dle potřeby a vlastní chuti a fantazie.

Co přidat do kaší? 

Záleží jen na vás, čím si kaši vylepšíte. Výborně se k nim hodí jak sušené tak i čerstvé ovoce, nejrůznější oříšky (mandle, lískové, vlašské, arašídy atd.), lněné nebo slunečnicové semínko, strouhaná čokoláda, kokos, skořice apod.
Soubory ke stažení
Fotogalerie
zvQIvChpjJAnonymous23. října 2016 19:51
Hola Diluia,FejicctÄfri pentru blog, atAct de design, care este rece, proxenet AYi de conALinut cuprinzÄftoare AYi bine, practic.De ani A®n urmÄf, am vizitat Bruxelles, AYi de-a placut, I a pÄfstra amintiri bune, acum am venit A®n minte citind postul dvs..SalutÄfri AYi felicitÄfri pe un loc de muncÄf bine facut.
8sRIwCGRAnonymous21. ledna 2017 13:28
Created the greatest arcetlis, you have.
9WKzi2CzAnonymous23. ledna 2017 11:10
Your post is a timely cotnirbution to the debate http://yeeszgindxn.com [url=http://drbgedaja.com]drbgedaja[/url] [link=http://wiqpouqali.com]wiqpouqali[/link]